Svenska Spels Lotto

Ända sedan 1980 har man kunnat spela Lotto hos Svenska Spel och numera kan man även spela Lotto på nätet på Svenska Spels hemsida. Nummerspel, där bland annat Lotto och Keno ingår, är den största spelgruppen hos Svenska Spel. Anledningen till varför Lotto är så populärt är förmodligen för att det är så enkelt att spela och för att man kan vinna riktigt stora summor om man har turen med sig.

För att spela Svenska Spels Lotto ska du välja ut sju nummer av trettiofem. Numren dras i direktsändning i TV4, två gånger i veckan, onsdagar och lördagar. För att vinna måste du ha prickat in minst fyra rätta nummer. På varje Lottokupong finns ett Jokernummer och även detta nummer dras i TV4 i samband med Lottodragningen. Du vinner om åtminstone din lottkupongs två första eller två sista siffror överensstämmer med den korrekta sifferkombinationen. Ju fler siffror som överensstämmer, desto högre vinstsumma.

År 2005 lanserade Svenska Spel en Lotto jackpot som de kallar för Drömvinsten. Den börjar på 50 miljoner och växer för varje dag ända tills den delas ut. För att kunna vinna Drömvinsten krävs det sju rätt på Lotto samt minst två rätt på Joker. En ensam vinnare vann den 7 maj 2008 ofattbara 134,7 miljoner kronor på Drömvinsten.